Onderdeel van Beterinzaken.nl

  • 8 / 10
55 reviews

Wat is een incassobureau?

Wat zijn de verschillen tussen incassokantoren?
Niet elk incassobureau is hetzelfde en daarom is het uit handen geven van een betalingsopdracht niet altijd even simpel. Het ene incassobureau heeft een specialisatie die misschien niet goed bij uw betalingsopdracht past en zal u daarom misschien af wijzen als klant. Een ander bureau wat misschien twee deuren verder zit zal uw opdracht juist met plezier aannemen. Dit komt omdat elk kantoor zijn eigen specialisaties heeft en u daarom niet met elke opdracht zomaar bij elk incassokantoor terecht kunt.

De verschillende fasen in een incassoproces
Het ligt, naast de specialisaties van het incassobureau, ook aan uw wensen welk incassobureau het best bij u past. Er zijn verschillende mogelijkheden als het gaat om hoe u de vordering door wilt laten voeren. Het kan zijn dat u het liefst heeft dat het incassobureau direct begint met incasseren. Het kan ook zien dat u liever ziet dat er nog een minnelijke fase wordt doorlopen. Dit houdt in dat de eisende partij, in dit geval u, de schuldenaar nog een bepaalde periode geeft om zich zonder bijkomende gerechtelijke kosten van de vordering te ontdoen. De kosten van de deurwaarder zijn dan voor de schuldenaar. Als u de voorkeur heeft voor de laatste optie is het goed om te weten dat als de schuldenaar niet tot betaling over gaat, er onmiddellijk en zonder aankondiging wordt over gegaan tot een gerechtelijke procedure om de openstaande betaling te kunnen innen. Een risico hiervan is dat u, als eisende partij, in het ongelijk zou kunnen worden gesteld door de rechter. Als dit het geval is zijn de kosten van de gerechtelijke procedure voor u en dat is niet niks. Het kan zo zijn dat het openstaande saldo dit risico niet waard is. Daarom is het van groot belang dat als u in een gerechtelijke procedure zou komen u over voldoende bewijsmateriaal beschikt.

Nationale en internationale incassobureaus
Naast de verschillende specialisaties van een incassobureau, uw wensen op het gebied van de fasen in een incassoproces loont het ook om na te denken over of u graag in zee gaat met een incassobureau dat zich enkel binnen uw eigen land inzet, of liever werkt met een incassobureau dat zich internationaal inzet. Dit laatste kan een groot voordeel zijn als u vorderingen heeft in de bedrijfssector omdat er dan ook vorderingen mogelijk zijn bij filialen van de schuldenaar in het buitenland. Het ligt dus aan uw soort vorderingen of dit zijn vruchten zal afwerpen.

Bespaar tijd en kosten
Het uit handen geven van een betalingsopdracht is dus niet iets wat zo eventjes gedaan kan worden. Om het overzicht te kunnen houden is het eenvoudig om een offerte aanvraag te doen via incassobureaugezocht.nl. Door hier uw wensen door te geven krijgt u binnen 24 uur tot 4 offertes van incassobureaus die aansluiten bij uw wensen en uw soort vorderingen.