Onderdeel van Beterinzaken.nl

  • 8 / 10
55 reviews

Deze ondernemers kozen voor

incassobureaugezocht.nl

Enkele referenties:

Hoe werkt het?

In 3 stappen

1

Vul uw gegevens in

Vul uw bedrijfs-en profielgegevens volledig in op deze site.

2

Ontvang uw unieke aanbod

U ontvangt 4 offertes op basis van uw bedrijfsprofiel en uw situatie.

3

Kies uw beste partner

Kies de partner die het beste aansluit op uw wensen én behoeften.

Heeft u vragen?

Deze hebben we alvast beantwoord

Letterlijk betekent incasso ‘het innen van een openstaande vordering’ of ‘het innen van geld’. Incasso heeft in Nederland verschillende vormen. Zo bestaan er automatische of eenmalige incasso’s. Deze zijn vaak bedoeld om een betaling te doen. Een incasso door een incassobureau heeft echter een andere lading: deze worden pas gedaan wanneer iemand in de schulden zit.

Een incasso is vaak handig voor zowel inners als betalers. Bij een incasso geeft de rekeninghouder namelijk toestemming voor een betaling. Vervolgens worden er één of meerdere betalingen van uw rekening geschreven. Hierdoor worden te late betalingen voorkomen. Voor de betalers kosten incasso’s weinig moeite en voor inners is het een manier om vrijwel zeker te zijn van een betaling.

Een van de meest bekende doorlopende machtigingen is die van je mobiele abonnement. Vaak schrijven telefoonbedrijven automatisch een maandelijks bedrag van je rekening. Dit is een automatisch incasso. Bij een eenmalige incasso's gaat het om een eenmalige betaling en is dus niet doorlopend.

SEPA staat voor Single Euro Payments Area. Deze incasso’s via SEPA worden vooral gebruikt door banken binnen Europa. SEPA maakt het mogelijk om binnen Europa op dezelfde manier te kunnen betalen.

Elke ondernemer krijgt er helaas weleens mee te maken: niet betalende klanten. Soms willen klanten niet betalen, soms kunnen ze het simpelweg niet. Wat de reden ook is, voor een ondernemer is het erg vervelend. In zo’n situatie is vaak de eerste stap op een aanmaning te sturen. Wanneer meerdere aanmaning geen oplossing blijken te zijn is het tijd om een incassobureau in te schakelen. Zij nemen dan het innen van de vordering van u over. Vaak leidt dit tot snel resultaat.

Incassokosten worden berekend uit de kosten die nodig zijn om een vordering te incasseren. Dit zijn dus zowel de buitengerechtelijke- als de gerechtelijke kosten. Bij gerechtelijke kosten moet u vooral denken aan bijvoorbeeld griffiegelden en rolgelden.

Over het algemeen is een incassoprocedure op te delen in 4 fasen: de pre-incassofase, de incassofase, de gerechtelijke fase en de executiefase. Hieronder zullen we de vier fasen verder uitleggen.

De pre-incassofase
Hierin wordt de klant op de hoogte gesteld van de betalingsachterstand en wordt vriendelijk verzocht tot betaling over te gaan. Dit gebeurt met behulp van een WIK-brief.

De incassofase
Hierin wordt de vordering op minnelijke wijze geïncasseerd. In deze fase gaan ze ook samen met u kijken naar hoe uw kansen liggen. In geval van lage kansen kunnen de juristen inhoudelijke verweren voeren.

De gerechtelijke fase
In deze fase komt u alleen terecht wanneer de debiteur nog niet tot betaling is overgegaan. De vordering wordt dan aan de rechtbank voorgelegd. De executiefase Deze laatste fase bestaat uit het uitvoeren van het gegeven vonnis. Vaak bestaat dit vonnis uit beslaglegging op bijvoorbeeld het inkomen, roerende zaken, panden en tegoeden.

Een incassobureau in Utrecht inschakelenIncasseer onbetaalde rekeningen

Bent u ondernemer in Utrecht, maar kampt u met klanten die de rekening niet betalen? Schakel een incassobureau in. Er zijn verschillende incassobureaus in Utrecht die u graag verder helpen!

Vind snel een incassobureau via Incassobureaugezocht.nl. Na het invullen van bovenstaand formulier, koppelen we u binnen 1 werkdag aan 4 incassobureaus in uw buurt. Zo kan u snel een goede keuze maken.

De werkwijze van een incassobureau in Utrecht

Een incassobureau neemt deels de taken uit handen die u zelf ook kan doen. Een incassobureau mailt, belt of neemt bijvoorbeeld persoonlijk contact op met uw debiteur. Echter, een incassobureau kan dit doen met juridische kennis en jarenlange ervaring.

Een incassobureau werkt transparant en houdt u op de hoogte van de actuele stand van zaken. Bij een incassobureau in Utrecht is het makkelijk om persoonlijk contact te onderhouden. Zo blijft u te allen tijde goed op de hoogte van de status van uw vordering.

Zoekt u een goed incassobureau in Utrecht? Vraag geheel gratis en vrijblijvend 4 offertes aan en begin met onafhankelijk vergelijken.

Succesvolle incasso in omgeving Utrecht

Een succesvolle incasso: uw rekening betaald zonder de klantrelatie te beschadigen. Professionele incassobureaus in Utrecht hebben ervaring met het op een zakelijke manier afronden van een incassotraject. Hierbij wordt uw relatie met de klant niet vergeten. In overleg met u bespreekt het incassobureau de manier van contact en de werkwijze. Zo weet u zeker dat de incassoprocedure op de gewenste manier verloopt.

Wilt u een succesvolle incasso? Vul dan bovenstaand formulier in en ontvang binnen 1 werkdag 4 verschillende offertes. U zit nergens aan vast en mag de offertes vrijblijvend vergelijken. Heeft u behoefte aan meer informatie of een gesprek? Dan kan u eenvoudig aan de hand van de offerte contact opnemen.

Wij zijn bereikbaar van

9:00 - 17:00

Aangesloten incassobureaus: