Onderdeel van Beterinzaken.nl

  • 8 / 10
55 reviews

Deze ondernemers kozen voor

incassobureaugezocht.nl

Enkele referenties:

Hoe werkt het?

In 3 stappen

1

Vul uw gegevens in

Vul uw bedrijfs-en profielgegevens volledig in op deze site.

2

Ontvang uw unieke aanbod

U ontvangt 4 offertes op basis van uw bedrijfsprofiel en uw situatie.

3

Kies uw beste partner

Kies de partner die het beste aansluit op uw wensen én behoeften.

Heeft u vragen?

Deze hebben we alvast beantwoord

Letterlijk betekent incasso ‘het innen van een openstaande vordering’ of ‘het innen van geld’. Incasso heeft in Nederland verschillende vormen. Zo bestaan er automatische of eenmalige incasso’s. Deze zijn vaak bedoeld om een betaling te doen. Een incasso door een incassobureau heeft echter een andere lading: deze worden pas gedaan wanneer iemand in de schulden zit.

Een incasso is vaak handig voor zowel inners als betalers. Bij een incasso geeft de rekeninghouder namelijk toestemming voor een betaling. Vervolgens worden er één of meerdere betalingen van uw rekening geschreven. Hierdoor worden te late betalingen voorkomen. Voor de betalers kosten incasso’s weinig moeite en voor inners is het een manier om vrijwel zeker te zijn van een betaling.

Een van de meest bekende doorlopende machtigingen is die van je mobiele abonnement. Vaak schrijven telefoonbedrijven automatisch een maandelijks bedrag van je rekening. Dit is een automatisch incasso. Bij een eenmalige incasso's gaat het om een eenmalige betaling en is dus niet doorlopend.

SEPA staat voor Single Euro Payments Area. Deze incasso’s via SEPA worden vooral gebruikt door banken binnen Europa. SEPA maakt het mogelijk om binnen Europa op dezelfde manier te kunnen betalen.

Elke ondernemer krijgt er helaas weleens mee te maken: niet betalende klanten. Soms willen klanten niet betalen, soms kunnen ze het simpelweg niet. Wat de reden ook is, voor een ondernemer is het erg vervelend. In zo’n situatie is vaak de eerste stap op een aanmaning te sturen. Wanneer meerdere aanmaning geen oplossing blijken te zijn is het tijd om een incassobureau in te schakelen. Zij nemen dan het innen van de vordering van u over. Vaak leidt dit tot snel resultaat.

Incassokosten worden berekend uit de kosten die nodig zijn om een vordering te incasseren. Dit zijn dus zowel de buitengerechtelijke- als de gerechtelijke kosten. Bij gerechtelijke kosten moet u vooral denken aan bijvoorbeeld griffiegelden en rolgelden.

Over het algemeen is een incassoprocedure op te delen in 4 fasen: de pre-incassofase, de incassofase, de gerechtelijke fase en de executiefase. Hieronder zullen we de vier fasen verder uitleggen.

De pre-incassofase
Hierin wordt de klant op de hoogte gesteld van de betalingsachterstand en wordt vriendelijk verzocht tot betaling over te gaan. Dit gebeurt met behulp van een WIK-brief.

De incassofase
Hierin wordt de vordering op minnelijke wijze geïncasseerd. In deze fase gaan ze ook samen met u kijken naar hoe uw kansen liggen. In geval van lage kansen kunnen de juristen inhoudelijke verweren voeren.

De gerechtelijke fase
In deze fase komt u alleen terecht wanneer de debiteur nog niet tot betaling is overgegaan. De vordering wordt dan aan de rechtbank voorgelegd. De executiefase Deze laatste fase bestaat uit het uitvoeren van het gegeven vonnis. Vaak bestaat dit vonnis uit beslaglegging op bijvoorbeeld het inkomen, roerende zaken, panden en tegoeden.

Een incassobureau in Sittard inschakelenVoorkom stress door wanbetalers

Stel u voor: nadat u een bestelling in Sittard had ontvangen, begon u enthousiast te werken en tot de tijd van betaling ging alles goed. Uw klant is tevreden met uw werk, maar de betaling is niet ontvangen. Heeft u verschillende pogingen gedaan om de klant eraan te herinneren, maar mocht dit niet baten? Dan kan u contact opnemen met een incassobureau. Via Incassobureaugezocht.nl vindt u snel geschikte incassobureaus in regio Sittard voor uw incasso-behoeften.

Wanneer een incassobureau in Sittard inschakelen?

U kan een incassobureau inschakelen voor de minnelijke fase en de gerechtelijke fase. De minnelijke fase is de fase vóór een mogelijke rechtszaak. Dit is de fase waarin een incassobureau het meest betrokken is.

In de minnelijke fase neemt een incassobureau het contact met uw debiteur over. Vaak zorgt een aangetekende brief van het incassobureau ervoor dat de betaling wordt uitgevoerd. In de juridische fase kan een incassobureau u adviseren en helpen bij het maken van een goed dossier.

Wilt u een incassobureau in het Sittard-gebied inhuren voor de minnelijke fase of voor de gerechtelijke fase? Via Incassobureaugezocht.nl kan u snel en gemakkelijk een geschikt bureau vinden.

Wie betaalt een incassobureau?

Natuurlijk zijn er kosten voor een incassobureau, maar wie betaalt ze eigenlijk? Wanneer u een incassobureau inhuurt, draagt de schuldenaar de kosten. Hij is degene die achterstallig is en daarom de kosten betaald. Als een incassotraject mislukt, moeten de gemaakte kosten toch worden betaald. In dit geval worden de incassokosten in rekening gebracht op uw account, tenzij u het no cure no pay principe gebruikt. In geval van mislukte incassatie worden de kosten dan niet verhaald.

Als u wilt dat uw facturen zo snel mogelijk worden betaald, dan neemt u contact op met incassobureaus in de buurt van Sittard om de openstaande vorderingen te innen. Bij Incassobureaugezocht.nl kan u eenvoudig 4 offertes aanvragen die u vrijblijvend kan vergelijken. Hierdoor kan u snel contact opnemen met een incassobureau in de regio Sittard.

Wij zijn bereikbaar van

9:00 - 17:00

Aangesloten incassobureaus: