Onderdeel van Beterinzaken.nl

  • 8 / 10
55 reviews

Deze ondernemers kozen voor

incassobureaugezocht.nl

Enkele referenties:

Hoe werkt het?

In 3 stappen

1

Vul uw gegevens in

Vul uw bedrijfs-en profielgegevens volledig in op deze site.

2

Ontvang uw unieke aanbod

U ontvangt 4 offertes op basis van uw bedrijfsprofiel en uw situatie.

3

Kies uw beste partner

Kies de partner die het beste aansluit op uw wensen én behoeften.

Heeft u vragen?

Deze hebben we alvast beantwoord

Letterlijk betekent incasso ‘het innen van een openstaande vordering’ of ‘het innen van geld’. Incasso heeft in Nederland verschillende vormen. Zo bestaan er automatische of eenmalige incasso’s. Deze zijn vaak bedoeld om een betaling te doen. Een incasso door een incassobureau heeft echter een andere lading: deze worden pas gedaan wanneer iemand in de schulden zit.

Een incasso is vaak handig voor zowel inners als betalers. Bij een incasso geeft de rekeninghouder namelijk toestemming voor een betaling. Vervolgens worden er één of meerdere betalingen van uw rekening geschreven. Hierdoor worden te late betalingen voorkomen. Voor de betalers kosten incasso’s weinig moeite en voor inners is het een manier om vrijwel zeker te zijn van een betaling.

Een van de meest bekende doorlopende machtigingen is die van je mobiele abonnement. Vaak schrijven telefoonbedrijven automatisch een maandelijks bedrag van je rekening. Dit is een automatisch incasso. Bij een eenmalige incasso's gaat het om een eenmalige betaling en is dus niet doorlopend.

SEPA staat voor Single Euro Payments Area. Deze incasso’s via SEPA worden vooral gebruikt door banken binnen Europa. SEPA maakt het mogelijk om binnen Europa op dezelfde manier te kunnen betalen.

Elke ondernemer krijgt er helaas weleens mee te maken: niet betalende klanten. Soms willen klanten niet betalen, soms kunnen ze het simpelweg niet. Wat de reden ook is, voor een ondernemer is het erg vervelend. In zo’n situatie is vaak de eerste stap op een aanmaning te sturen. Wanneer meerdere aanmaning geen oplossing blijken te zijn is het tijd om een incassobureau in te schakelen. Zij nemen dan het innen van de vordering van u over. Vaak leidt dit tot snel resultaat.

Incassokosten worden berekend uit de kosten die nodig zijn om een vordering te incasseren. Dit zijn dus zowel de buitengerechtelijke- als de gerechtelijke kosten. Bij gerechtelijke kosten moet u vooral denken aan bijvoorbeeld griffiegelden en rolgelden.

Over het algemeen is een incassoprocedure op te delen in 4 fasen: de pre-incassofase, de incassofase, de gerechtelijke fase en de executiefase. Hieronder zullen we de vier fasen verder uitleggen.

De pre-incassofase
Hierin wordt de klant op de hoogte gesteld van de betalingsachterstand en wordt vriendelijk verzocht tot betaling over te gaan. Dit gebeurt met behulp van een WIK-brief.

De incassofase
Hierin wordt de vordering op minnelijke wijze geïncasseerd. In deze fase gaan ze ook samen met u kijken naar hoe uw kansen liggen. In geval van lage kansen kunnen de juristen inhoudelijke verweren voeren.

De gerechtelijke fase
In deze fase komt u alleen terecht wanneer de debiteur nog niet tot betaling is overgegaan. De vordering wordt dan aan de rechtbank voorgelegd. De executiefase Deze laatste fase bestaat uit het uitvoeren van het gegeven vonnis. Vaak bestaat dit vonnis uit beslaglegging op bijvoorbeeld het inkomen, roerende zaken, panden en tegoeden.

Een incassobureau in de omgeving RotterdamUw rekeningen betaald

Stel, u bent een ondernemer in Rotterdam en heeft te maken met wanbetalers. Wat kunt u dan doen? Allereerst kan u de klant wijzen op de openstaande factuur. Helpt dit niet en is de betalingstermijn van de factuur verstreken? Dan kan u een incassobureau inschakelen.

Wanneer een incassobureau in Rotterdam inschakelen?

Er zijn geen wettelijke regels die bepalen vanaf welk moment u een incassobureau mag inschakelen. Maar, er zijn een aantal adviezen over wanneer het inschakelen van een incassobureau verstandig en nuttig is.

Een incassobureau in de omgeving Rotterdam inschakelen?

- Stuur vooraf betalingsherinneringen
Stuur de klant altijd een betalingsherinnering. U wilt niet bij de eerste vertraging uw relatie op scherp stellen en direct een incassobureau inschakelen.

- Stel de klant eerst in gebreke
Stuur de klant een laatste brief/mail waarin u aangeeft dat dit de laatste betalingsherinnering is en dat u een incassobureau inschakelt, als er binnen genoemde termijn niet betaald wordt.

Heeft u bovenstaande acties al ondernomen, maar heeft de klant nog steeds niet betaald? Dan kan u een incassobureau in Rotterdam inschakelen. Vind incassobureaus in het Oude Noorden of in de Kop van Zuid. In heel regio Rotterdam staan incassobureaus voor u klaar.

Incassobureaus in omgeving Rotterdam vergelijken

Wilt u graag een incassobureau uit de regio Rotterdam inschakelen? Dan kan u geheel gratis en vrijblijvend het formulier op deze website invullen. Na het invullen nemen wij uw aanvraag handmatig door.

Vervolgens koppelen we u aan een selectie van incassobureaus in Rotterdam. Binnen 1 werkdag ontvangt u 4 offertes op maat. Uit deze voorselectie kan u eenvoudig een onafhankelijke vergelijking maken. Zo vindt u snel het bureau dat het beste past bij uw specifieke incassoaanvraag.

Wij zijn bereikbaar van

9:00 - 17:00

Aangesloten incassobureaus: