Onderdeel van Beterinzaken.nl

  • 8 / 10
55 reviews

Deze ondernemers kozen voor

incassobureaugezocht.nl

Enkele referenties:

Hoe werkt het?

In 3 stappen

1

Vul uw gegevens in

Vul uw bedrijfs-en profielgegevens volledig in op deze site.

2

Ontvang uw unieke aanbod

U ontvangt 4 offertes op basis van uw bedrijfsprofiel en uw situatie.

3

Kies uw beste partner

Kies de partner die het beste aansluit op uw wensen én behoeften.

Heeft u vragen?

Deze hebben we alvast beantwoord

Letterlijk betekent incasso ‘het innen van een openstaande vordering’ of ‘het innen van geld’. Incasso heeft in Nederland verschillende vormen. Zo bestaan er automatische of eenmalige incasso’s. Deze zijn vaak bedoeld om een betaling te doen. Een incasso door een incassobureau heeft echter een andere lading: deze worden pas gedaan wanneer iemand in de schulden zit.

Een incasso is vaak handig voor zowel inners als betalers. Bij een incasso geeft de rekeninghouder namelijk toestemming voor een betaling. Vervolgens worden er één of meerdere betalingen van uw rekening geschreven. Hierdoor worden te late betalingen voorkomen. Voor de betalers kosten incasso’s weinig moeite en voor inners is het een manier om vrijwel zeker te zijn van een betaling.

Een van de meest bekende doorlopende machtigingen is die van je mobiele abonnement. Vaak schrijven telefoonbedrijven automatisch een maandelijks bedrag van je rekening. Dit is een automatisch incasso. Bij een eenmalige incasso's gaat het om een eenmalige betaling en is dus niet doorlopend.

SEPA staat voor Single Euro Payments Area. Deze incasso’s via SEPA worden vooral gebruikt door banken binnen Europa. SEPA maakt het mogelijk om binnen Europa op dezelfde manier te kunnen betalen.

Elke ondernemer krijgt er helaas weleens mee te maken: niet betalende klanten. Soms willen klanten niet betalen, soms kunnen ze het simpelweg niet. Wat de reden ook is, voor een ondernemer is het erg vervelend. In zo’n situatie is vaak de eerste stap op een aanmaning te sturen. Wanneer meerdere aanmaning geen oplossing blijken te zijn is het tijd om een incassobureau in te schakelen. Zij nemen dan het innen van de vordering van u over. Vaak leidt dit tot snel resultaat.

Incassokosten worden berekend uit de kosten die nodig zijn om een vordering te incasseren. Dit zijn dus zowel de buitengerechtelijke- als de gerechtelijke kosten. Bij gerechtelijke kosten moet u vooral denken aan bijvoorbeeld griffiegelden en rolgelden.

Over het algemeen is een incassoprocedure op te delen in 4 fasen: de pre-incassofase, de incassofase, de gerechtelijke fase en de executiefase. Hieronder zullen we de vier fasen verder uitleggen.

De pre-incassofase
Hierin wordt de klant op de hoogte gesteld van de betalingsachterstand en wordt vriendelijk verzocht tot betaling over te gaan. Dit gebeurt met behulp van een WIK-brief.

De incassofase
Hierin wordt de vordering op minnelijke wijze geïncasseerd. In deze fase gaan ze ook samen met u kijken naar hoe uw kansen liggen. In geval van lage kansen kunnen de juristen inhoudelijke verweren voeren.

De gerechtelijke fase
In deze fase komt u alleen terecht wanneer de debiteur nog niet tot betaling is overgegaan. De vordering wordt dan aan de rechtbank voorgelegd. De executiefase Deze laatste fase bestaat uit het uitvoeren van het gegeven vonnis. Vaak bestaat dit vonnis uit beslaglegging op bijvoorbeeld het inkomen, roerende zaken, panden en tegoeden.

Een incassobureau in Leiden inschakelenGeen kopzorgen over uw onbetaalde facturen

Als ondernemer bent u natuurlijk blij om een opdracht binnen te halen en aan de slag te gaan voor een klant. Als er naderhand blijkt dat er niet betaald wordt, dan kan dit behoorlijke stress veroorzaken.

Indien er na diverse pogingen om de klant te laten betalen nog steeds niet betaald wordt, is het verstandig om een incassobureau in te schakelen uit de omgeving van Leiden. Een incassobureau kan snel en professioneel een traject starten om uw geld te innen zonder dat u er wat voor hoeft te doen. Hierdoor kan u zich weer richten op andere werkzaamheden. De incassokosten worden tevens op de klant verhaald. Bij een no cure, no pay incassobureau betaalt u zelfs helemaal niks mocht het incassotraject mislukken.

Wanneer een incassobureau in Leiden inschakelen?

U kan een incassobureau inschakelen voor klanten die weigeren te betalen. Voordat u dit voor de rechter laat komen, wordt meestal eerst een incassobureau ingeschakeld. Een incassobureau maakt contact met de wanbetaler om een betaling te regelen

.

Dit gebeurt vaak zodra er een brief van een incassobureau op de deurmat valt. Dit laat namelijk veel mensen schrikken, omdat ze vrezen dat de kosten snel hoog op kunnen lopen.

Wie betaalt de incassokosten?

Een incassobureau maakt kosten tijdens het traject, maar voor wie zijn deze kosten? Wanneer u een incassobureau wilt inschakelen worden de kosten die gemaakt worden vaak betaald door de wanbetaler. Hij is namelijk de persoon in gebreke.

Echter, wanneer een incassotraject niet succesvol is moeten de gemaakte kosten wel door u betaald worden, dit komt minder vaak voor. Maar in een geval dat het niet lukt om tot een incasso te komen dan zijn de incassokosten voor uw rekening. Tenzij u gebruik maakt van een no cure no pay regeling. Dan worden de kosten kwijtgescholden.

Uw rekeningen wilt u graag betaald zien, schakel daarom een incassobureau in de regio Leiden in om uw openstaande facturen te innen. Via Incassobureaugezocht.nl vraagt u eenvoudig en snel 4 offertes aan. Deze kunt u vervolgens vrijblijvend vergelijken om zo de beste partner te kiezen. Zo vindt u snel aan een professioneel incassobureau.

Wij zijn bereikbaar van

9:00 - 17:00

Aangesloten incassobureaus: