Onderdeel van Beterinzaken.nl

  • 8 / 10
55 reviews

Deze ondernemers kozen voor

incassobureaugezocht.nl

Enkele referenties:

Hoe werkt het?

In 3 stappen

1

Vul uw gegevens in

Vul uw bedrijfs-en profielgegevens volledig in op deze site.

2

Ontvang uw unieke aanbod

U ontvangt 4 offertes op basis van uw bedrijfsprofiel en uw situatie.

3

Kies uw beste partner

Kies de partner die het beste aansluit op uw wensen én behoeften.

Heeft u vragen?

Deze hebben we alvast beantwoord

Letterlijk betekent incasso ‘het innen van een openstaande vordering’ of ‘het innen van geld’. Incasso heeft in Nederland verschillende vormen. Zo bestaan er automatische of eenmalige incasso’s. Deze zijn vaak bedoeld om een betaling te doen. Een incasso door een incassobureau heeft echter een andere lading: deze worden pas gedaan wanneer iemand in de schulden zit.

Een incasso is vaak handig voor zowel inners als betalers. Bij een incasso geeft de rekeninghouder namelijk toestemming voor een betaling. Vervolgens worden er één of meerdere betalingen van uw rekening geschreven. Hierdoor worden te late betalingen voorkomen. Voor de betalers kosten incasso’s weinig moeite en voor inners is het een manier om vrijwel zeker te zijn van een betaling.

Een van de meest bekende doorlopende machtigingen is die van je mobiele abonnement. Vaak schrijven telefoonbedrijven automatisch een maandelijks bedrag van je rekening. Dit is een automatisch incasso. Bij een eenmalige incasso's gaat het om een eenmalige betaling en is dus niet doorlopend.

SEPA staat voor Single Euro Payments Area. Deze incasso’s via SEPA worden vooral gebruikt door banken binnen Europa. SEPA maakt het mogelijk om binnen Europa op dezelfde manier te kunnen betalen.

Elke ondernemer krijgt er helaas weleens mee te maken: niet betalende klanten. Soms willen klanten niet betalen, soms kunnen ze het simpelweg niet. Wat de reden ook is, voor een ondernemer is het erg vervelend. In zo’n situatie is vaak de eerste stap op een aanmaning te sturen. Wanneer meerdere aanmaning geen oplossing blijken te zijn is het tijd om een incassobureau in te schakelen. Zij nemen dan het innen van de vordering van u over. Vaak leidt dit tot snel resultaat.

Incassokosten worden berekend uit de kosten die nodig zijn om een vordering te incasseren. Dit zijn dus zowel de buitengerechtelijke- als de gerechtelijke kosten. Bij gerechtelijke kosten moet u vooral denken aan bijvoorbeeld griffiegelden en rolgelden.

Over het algemeen is een incassoprocedure op te delen in 4 fasen: de pre-incassofase, de incassofase, de gerechtelijke fase en de executiefase. Hieronder zullen we de vier fasen verder uitleggen.

De pre-incassofase
Hierin wordt de klant op de hoogte gesteld van de betalingsachterstand en wordt vriendelijk verzocht tot betaling over te gaan. Dit gebeurt met behulp van een WIK-brief.

De incassofase
Hierin wordt de vordering op minnelijke wijze geïncasseerd. In deze fase gaan ze ook samen met u kijken naar hoe uw kansen liggen. In geval van lage kansen kunnen de juristen inhoudelijke verweren voeren.

De gerechtelijke fase
In deze fase komt u alleen terecht wanneer de debiteur nog niet tot betaling is overgegaan. De vordering wordt dan aan de rechtbank voorgelegd. De executiefase Deze laatste fase bestaat uit het uitvoeren van het gegeven vonnis. Vaak bestaat dit vonnis uit beslaglegging op bijvoorbeeld het inkomen, roerende zaken, panden en tegoeden.

Een incassobureau in LeeuwardenIncasseren op een persoonlijke manier

Stel u voor: uw klant betaalt de rekeningen niet. U wilt graag betaald krijgen voor uw inspanningen, maar u wilt ook de klantrelatie niet verstoren. Hoe pakt u dit aan? Een incassobureau kan een goede oplossing zijn. Bij een incassobureau hebben velen het idee dat ze mensen onder druk zetten, maar dit is niet helemaal waar. Het klopt dat een incassobureau meer urgentie oproept. Echter, komt dit niet doordat een incassobureau druk zet middels verbaal of fysiek geweld.

Meestal betalen mensen uit ‘schrik’ de rekening, omdat ze bang zijn dat er anders gerechtelijke stappen worden genomen. Een incassobureau zet zelf niet uw debiteur onder druk, het gaat juist een gesprek aan. Hierbij wordt vaak een persoonlijke benadering gehanteerd.

Transparant en betrouwbaar incassobureau in omgeving Leeuwarden

Een incassobureau gaat transparant en eerlijk voor u aan de slag. Er wordt samen met u afgesproken welke werkwijze het beste is. Vervolgens wordt u op de hoogte gehouden van de status van de vordering. Veel incassobureaus beschikken over een portaal waar u 24/7 de status van het incassotraject kan inzien.

Als u een incassobureau uit uw omgeving inschakelt, kan er makkelijk persoonlijk contact met u worden opgenomen. Bent u op zoek naar een incassobureau in de omgeving Leeuwarden? Dan kan u het online formulier invullen bovenaan deze pagina. Wij bekijken alle aanvragen nauwkeurig en zetten het vervolgens door via ons slimme algoritme. Deze matcht u vervolgens aan 4 incassobureaus die het best passen bij uw aanvraag.

U kan vrijblijvend de offertes vergelijken en uiteindelijk zelf een goede keuze maken.

Vergelijken van incasso aanbieders

Waarom zou u incassobureau moeten vergelijken? Incassobureaus verschillen onderling erg van elkaar en in de werkwijze die ze gebruiken. Daarnaast werken sommige incassobureaus op basis van no cure no pay, terwijl andere incassobureaus dat niet doen. Dit zijn een aantal zaken waar u rekening mee moet houden wanneer u een incassobureau kiest. Bent u op zoek naar een incassobureau die internationaal werkt of bent u juist op zoek naar een lokaal incassobureau in Leeuwarden?

Via Incassobureaugezocht.nl kan u eenvoudig incassobureaus in Leeuwarden met elkaar vergelijken voordat u een keuze maakt.

Wij zijn bereikbaar van

9:00 - 17:00

Aangesloten incassobureaus: