Onderdeel van Beterinzaken.nl

  • 8 / 10
55 reviews

Deze ondernemers kozen voor

incassobureaugezocht.nl

Enkele referenties:

Hoe werkt het?

In 3 stappen

1

Vul uw gegevens in

Vul uw bedrijfs-en profielgegevens volledig in op deze site.

2

Ontvang uw unieke aanbod

U ontvangt 4 offertes op basis van uw bedrijfsprofiel en uw situatie.

3

Kies uw beste partner

Kies de partner die het beste aansluit op uw wensen én behoeften.

Heeft u vragen?

Deze hebben we alvast beantwoord

Letterlijk betekent incasso ‘het innen van een openstaande vordering’ of ‘het innen van geld’. Incasso heeft in Nederland verschillende vormen. Zo bestaan er automatische of eenmalige incasso’s. Deze zijn vaak bedoeld om een betaling te doen. Een incasso door een incassobureau heeft echter een andere lading: deze worden pas gedaan wanneer iemand in de schulden zit.

Een incasso is vaak handig voor zowel inners als betalers. Bij een incasso geeft de rekeninghouder namelijk toestemming voor een betaling. Vervolgens worden er één of meerdere betalingen van uw rekening geschreven. Hierdoor worden te late betalingen voorkomen. Voor de betalers kosten incasso’s weinig moeite en voor inners is het een manier om vrijwel zeker te zijn van een betaling.

Een van de meest bekende doorlopende machtigingen is die van je mobiele abonnement. Vaak schrijven telefoonbedrijven automatisch een maandelijks bedrag van je rekening. Dit is een automatisch incasso. Bij een eenmalige incasso's gaat het om een eenmalige betaling en is dus niet doorlopend.

SEPA staat voor Single Euro Payments Area. Deze incasso’s via SEPA worden vooral gebruikt door banken binnen Europa. SEPA maakt het mogelijk om binnen Europa op dezelfde manier te kunnen betalen.

Elke ondernemer krijgt er helaas weleens mee te maken: niet betalende klanten. Soms willen klanten niet betalen, soms kunnen ze het simpelweg niet. Wat de reden ook is, voor een ondernemer is het erg vervelend. In zo’n situatie is vaak de eerste stap op een aanmaning te sturen. Wanneer meerdere aanmaning geen oplossing blijken te zijn is het tijd om een incassobureau in te schakelen. Zij nemen dan het innen van de vordering van u over. Vaak leidt dit tot snel resultaat.

Incassokosten worden berekend uit de kosten die nodig zijn om een vordering te incasseren. Dit zijn dus zowel de buitengerechtelijke- als de gerechtelijke kosten. Bij gerechtelijke kosten moet u vooral denken aan bijvoorbeeld griffiegelden en rolgelden.

Over het algemeen is een incassoprocedure op te delen in 4 fasen: de pre-incassofase, de incassofase, de gerechtelijke fase en de executiefase. Hieronder zullen we de vier fasen verder uitleggen.

De pre-incassofase
Hierin wordt de klant op de hoogte gesteld van de betalingsachterstand en wordt vriendelijk verzocht tot betaling over te gaan. Dit gebeurt met behulp van een WIK-brief.

De incassofase
Hierin wordt de vordering op minnelijke wijze geïncasseerd. In deze fase gaan ze ook samen met u kijken naar hoe uw kansen liggen. In geval van lage kansen kunnen de juristen inhoudelijke verweren voeren.

De gerechtelijke fase
In deze fase komt u alleen terecht wanneer de debiteur nog niet tot betaling is overgegaan. De vordering wordt dan aan de rechtbank voorgelegd. De executiefase Deze laatste fase bestaat uit het uitvoeren van het gegeven vonnis. Vaak bestaat dit vonnis uit beslaglegging op bijvoorbeeld het inkomen, roerende zaken, panden en tegoeden.

Een incassobureau in de omgeving HeerenveenUw vorderingen betaald

Zowel startende als ervaren ondernemers hebben vroeg of laat wel een keer last van wanbetalers. Maar wat kan u daartegen doen als ondernemer? De eerste stap is de klant erop wijzen, dat er nog een openstaande rekening staat te wachten.

Als daar niet naar geluisterd wordt, dan is het inschakelen van een incassobureau de volgende stap. Incassobureaugezocht.nl is dan een verstandige keuze. Want bij Incassobureaugezocht.nl, komt u in contact met meerdere incassobureaus in de omgeving Heerenveen en omstreken.

Waarom u een incassobureau moet inschakelen

Achter u geld aanzitten kan een moeilijke en moeizame klus zijn. Dus als een incassobureau dat voor u kan regelen, is dat een kopzorg minder. Waarom zou u het zelf doen, als een incassobureau het voor u kan regelen?

Een incassobureau int vorderingen voor u, dit gebeurt met mailtjes en brieven. Het mooie is, dat een incassobureau u vaak niets kost. Dat is uiteraard mooi meegenomen, want op die extra kosten zit u natuurlijk niet te wachtten. U kan er altijd voor kiezen om het zelf te doen. Maar het probleem is dat het dan vaak lang kan duren, dat is kostbare tijd die u beter in uw bedrijf kan steken.

Het voordeel van een incassobureau is, dat ze ervaring hebben in geld vorderen van wanbetalers. Omdat zei precies weten hoe ze het op een wettelijke manier aan moeten pakken, betaald de desbetreffende wanbetaler ook sneller. De extra incassokosten die bij elke verhoging komen, zijn daarbij ook niet aangenaam voor de wanbetaler. Als u bij Incassobureaugezocht.nl u gegevens invult, kan u vrijblijvend 4 offertes vergelijken voor incassobureaus in de omgeving Heerenveen.

Wie kan een incassobureau inschakelen?

Het maakt niet uit of u gevestigd ondernemer, of een startende ondernemer bent. Als ondernemer kan u een incassobureau inschakelen. Particulieren kunnen ook gebruik maken van de dienst van een incassobureau. Om een incassotraject van start te laten gaan, zijn er wel een paar dingen waaraan gedacht moet worden. Er moet wel bewijs op papier staan, dat de klant ook daadwerkelijk geld verschuldigd is aan u of uw bedrijf. Met de benodigde papieren, zal een incassobureau geheid u geld terug kunnen halen van de desbetreffende wanbetaler.

Wij zijn bereikbaar van

9:00 - 17:00

Aangesloten incassobureaus: