Onderdeel van Beterinzaken.nl

  • 8 / 10
55 reviews

Deze ondernemers kozen voor

incassobureaugezocht.nl

Enkele referenties:

Hoe werkt het?

In 3 stappen

1

Vul uw gegevens in

Vul uw bedrijfs-en profielgegevens volledig in op deze site.

2

Ontvang uw unieke aanbod

U ontvangt 4 offertes op basis van uw bedrijfsprofiel en uw situatie.

3

Kies uw beste partner

Kies de partner die het beste aansluit op uw wensen én behoeften.

Heeft u vragen?

Deze hebben we alvast beantwoord

Letterlijk betekent incasso ‘het innen van een openstaande vordering’ of ‘het innen van geld’. Incasso heeft in Nederland verschillende vormen. Zo bestaan er automatische of eenmalige incasso’s. Deze zijn vaak bedoeld om een betaling te doen. Een incasso door een incassobureau heeft echter een andere lading: deze worden pas gedaan wanneer iemand in de schulden zit.

Een incasso is vaak handig voor zowel inners als betalers. Bij een incasso geeft de rekeninghouder namelijk toestemming voor een betaling. Vervolgens worden er één of meerdere betalingen van uw rekening geschreven. Hierdoor worden te late betalingen voorkomen. Voor de betalers kosten incasso’s weinig moeite en voor inners is het een manier om vrijwel zeker te zijn van een betaling.

Een van de meest bekende doorlopende machtigingen is die van je mobiele abonnement. Vaak schrijven telefoonbedrijven automatisch een maandelijks bedrag van je rekening. Dit is een automatisch incasso. Bij een eenmalige incasso's gaat het om een eenmalige betaling en is dus niet doorlopend.

SEPA staat voor Single Euro Payments Area. Deze incasso’s via SEPA worden vooral gebruikt door banken binnen Europa. SEPA maakt het mogelijk om binnen Europa op dezelfde manier te kunnen betalen.

Elke ondernemer krijgt er helaas weleens mee te maken: niet betalende klanten. Soms willen klanten niet betalen, soms kunnen ze het simpelweg niet. Wat de reden ook is, voor een ondernemer is het erg vervelend. In zo’n situatie is vaak de eerste stap op een aanmaning te sturen. Wanneer meerdere aanmaning geen oplossing blijken te zijn is het tijd om een incassobureau in te schakelen. Zij nemen dan het innen van de vordering van u over. Vaak leidt dit tot snel resultaat.

Incassokosten worden berekend uit de kosten die nodig zijn om een vordering te incasseren. Dit zijn dus zowel de buitengerechtelijke- als de gerechtelijke kosten. Bij gerechtelijke kosten moet u vooral denken aan bijvoorbeeld griffiegelden en rolgelden.

Over het algemeen is een incassoprocedure op te delen in 4 fasen: de pre-incassofase, de incassofase, de gerechtelijke fase en de executiefase. Hieronder zullen we de vier fasen verder uitleggen.

De pre-incassofase
Hierin wordt de klant op de hoogte gesteld van de betalingsachterstand en wordt vriendelijk verzocht tot betaling over te gaan. Dit gebeurt met behulp van een WIK-brief.

De incassofase
Hierin wordt de vordering op minnelijke wijze geïncasseerd. In deze fase gaan ze ook samen met u kijken naar hoe uw kansen liggen. In geval van lage kansen kunnen de juristen inhoudelijke verweren voeren.

De gerechtelijke fase
In deze fase komt u alleen terecht wanneer de debiteur nog niet tot betaling is overgegaan. De vordering wordt dan aan de rechtbank voorgelegd. De executiefase Deze laatste fase bestaat uit het uitvoeren van het gegeven vonnis. Vaak bestaat dit vonnis uit beslaglegging op bijvoorbeeld het inkomen, roerende zaken, panden en tegoeden.

Een incassobureau in Eindhoven inschakelenGeen kopzorgen over onbetaalde facturen

Stel: u bent u na het verkrijgen van een opdracht in Eindhoven enthousiast aan de slag gegaan en alles is goed verlopen tot aan het moment van de betaling. Uw klant is tevreden, maar de betaling blijft uit. Heeft u zelf zonder succes al verschillende pogingen genomen om de klant te herinneren? Dan kan u ervoor kiezen om een incassobureau in te schakelen.

Via Incassobureaugezocht.nl vindt u snel geschikte incassobureaus in de omgeving Eindhoven.

Wanneer een incassobureau in Eindhoven inschakelen?

U kan een incassobureau inschakelen voor zowel de minnelijke, als de gerechtelijke fase. De minnelijke fase gaat voorafgaand aan het nemen van gerechtelijke stappen. In deze fase wordt een incassobureau het meest ingeschakeld.

In de minnelijke fase neemt een incassobureau het contact met uw debiteur over. Vaak zorgt een aangetekende brief van het incassobureau er al voor dat er betaald wordt. In de gerechtelijke fase kan een incassobureau u advies geven en helpen met het aanleggen van een goed dossier.

Wilt u voor het minnelijke of het gerechtelijke traject een incassobureau inschakelen in de omgeving Eindhoven? Dan vindt u via Incassobureaugezocht.nl snel en eenvoudig een passend bureau.

Wie betaalt de incassokosten?

Een incassobureau maakt natuurlijk kosten, maar wie betaalt die eigenlijk? Wanneer u een incassobureau inschakelt, worden de gemaakte kosten meestal betaald door de debiteur. Wanneer het incassotraject niet succesvol wordt afgerond, moeten de gemaakte kosten ook worden betaald. Dan komen de incassokosten voor uw rekening, tenzij u gebruikmaakt van no cure no pay. Bij deze aanpak worden de kosten kwijtgescholden in het geval van een mislukte incasso.

Uw rekeningen wilt u graag zo snel mogelijk betaald zien. Schakel een incassobureau in de omgeving Eindhoven in om openstaande vorderingen te innen. Via Incassobureaugezocht.nl vraagt u eenvoudig 4 offertes op die u geheel gratis en vrijblijvend kan vergelijken. Zo komt u snel, maar toch weloverwogen in contact met een incassobureau in de regio Eindhoven.

Wij zijn bereikbaar van

9:00 - 17:00

Aangesloten incassobureaus: