Onderdeel van Beterinzaken.nl

  • 8 / 10
55 reviews

Deze ondernemers kozen voor

incassobureaugezocht.nl

Enkele referenties:

Hoe werkt het?

In 3 stappen

1

Vul uw gegevens in

Vul uw bedrijfs-en profielgegevens volledig in op deze site.

2

Ontvang uw unieke aanbod

U ontvangt 4 offertes op basis van uw bedrijfsprofiel en uw situatie.

3

Kies uw beste partner

Kies de partner die het beste aansluit op uw wensen én behoeften.

Heeft u vragen?

Deze hebben we alvast beantwoord

Letterlijk betekent incasso ‘het innen van een openstaande vordering’ of ‘het innen van geld’. Incasso heeft in Nederland verschillende vormen. Zo bestaan er automatische of eenmalige incasso’s. Deze zijn vaak bedoeld om een betaling te doen. Een incasso door een incassobureau heeft echter een andere lading: deze worden pas gedaan wanneer iemand in de schulden zit.

Een incasso is vaak handig voor zowel inners als betalers. Bij een incasso geeft de rekeninghouder namelijk toestemming voor een betaling. Vervolgens worden er één of meerdere betalingen van uw rekening geschreven. Hierdoor worden te late betalingen voorkomen. Voor de betalers kosten incasso’s weinig moeite en voor inners is het een manier om vrijwel zeker te zijn van een betaling.

Een van de meest bekende doorlopende machtigingen is die van je mobiele abonnement. Vaak schrijven telefoonbedrijven automatisch een maandelijks bedrag van je rekening. Dit is een automatisch incasso. Bij een eenmalige incasso's gaat het om een eenmalige betaling en is dus niet doorlopend.

SEPA staat voor Single Euro Payments Area. Deze incasso’s via SEPA worden vooral gebruikt door banken binnen Europa. SEPA maakt het mogelijk om binnen Europa op dezelfde manier te kunnen betalen.

Elke ondernemer krijgt er helaas weleens mee te maken: niet betalende klanten. Soms willen klanten niet betalen, soms kunnen ze het simpelweg niet. Wat de reden ook is, voor een ondernemer is het erg vervelend. In zo’n situatie is vaak de eerste stap op een aanmaning te sturen. Wanneer meerdere aanmaning geen oplossing blijken te zijn is het tijd om een incassobureau in te schakelen. Zij nemen dan het innen van de vordering van u over. Vaak leidt dit tot snel resultaat.

Incassokosten worden berekend uit de kosten die nodig zijn om een vordering te incasseren. Dit zijn dus zowel de buitengerechtelijke- als de gerechtelijke kosten. Bij gerechtelijke kosten moet u vooral denken aan bijvoorbeeld griffiegelden en rolgelden.

Over het algemeen is een incassoprocedure op te delen in 4 fasen: de pre-incassofase, de incassofase, de gerechtelijke fase en de executiefase. Hieronder zullen we de vier fasen verder uitleggen.

De pre-incassofase
Hierin wordt de klant op de hoogte gesteld van de betalingsachterstand en wordt vriendelijk verzocht tot betaling over te gaan. Dit gebeurt met behulp van een WIK-brief.

De incassofase
Hierin wordt de vordering op minnelijke wijze geïncasseerd. In deze fase gaan ze ook samen met u kijken naar hoe uw kansen liggen. In geval van lage kansen kunnen de juristen inhoudelijke verweren voeren.

De gerechtelijke fase
In deze fase komt u alleen terecht wanneer de debiteur nog niet tot betaling is overgegaan. De vordering wordt dan aan de rechtbank voorgelegd. De executiefase Deze laatste fase bestaat uit het uitvoeren van het gegeven vonnis. Vaak bestaat dit vonnis uit beslaglegging op bijvoorbeeld het inkomen, roerende zaken, panden en tegoeden.

Een incassobureau in Almere inschakelenIncasseer vorderingen

Stel: u bent ondernemer en doet zaken in regio Almere. U voert een opdracht uit en ondervindt last van rekeningen die niet worden betaald. Wordt er niet gereageerd op talloze herinneringen aan de openstaande factuur? Dan is een incassobureau inschakelen een verstandige oplossing.

Maar hoe vindt u een goed incassobureau? Via Incassobureaugezocht.nl krijgt u binnen 1 werkdag 4 offertes binnen. Zodat u niet onnodig veel tijd kwijt bent aan het zoeken naar verschillende aanbieders en informatie over tarieven. Wij koppelen u aan een selectie incassobureaus in regio Almere die het beste passen bij uw situatie. Zo vindt u snel een effectieve oplossing.

Wat kost het laten incasseren door een incassobureau

Een incasso kost u in principe niets. De kosten worden meestal betaald door de schuldenaar. Hoeveel die kosten zijn, moet in de aanmaning aangegeven zijn en dit is minimaal €40. Er geldt ook een maximumbedrag. Dit is een percentage van de hoofdsom die betaald moet worden. U mag altijd minder rekenen, maar nooit meer.

Bij een geslaagde incasso krijgt u uw geld betaald en betaalt de debiteur de incassokosten. Bij no cure no pay hoeft u ook niets te betalen als de incasso niet lukt.

Vergelijken loont

Elke situatie is anders. Voor iedere situatie is een specifiek incassobureau de beste match. Maar, hoe vindt u in een bos van aanbieders een passende match?

Wanneer u het formulier heeft ingevuld, nemen we uw aanvraag zorgvuldig door. Vervolgens koppelen we u met slimme software aan 4 aanbieders die bij uw wensen en situatie passen. U behoudt zelf de regie, want u kiest zelf met welke van de 4 incassobureaus in Almere u verdergaat. U zit nergens aan vast. Beslist u uiteindelijk dat u geen van de bureaus in wilt schakelen, dan is dit geen probleem.

Wilt u snel uw rekening betaald hebben? Dan wilt u niet eerst een lange zoektocht verrichten om een goed incassobureau te vinden. Wij maken dit makkelijker door u een voorselectie te bieden. Zo maakt u zelf snel een goede keuze.

Wij zijn bereikbaar van

9:00 - 17:00

Aangesloten incassobureaus: