Onderdeel van Beterinzaken.nl

  • 8 / 10
55 reviews

Deze ondernemers kozen voor

incassobureaugezocht.nl

Enkele referenties:

Hoe werkt het?

In 3 stappen

1

Vul uw gegevens in

Vul uw bedrijfs-en profielgegevens volledig in op deze site.

2

Ontvang uw unieke aanbod

U ontvangt 4 offertes op basis van uw bedrijfsprofiel en uw situatie.

3

Kies uw beste partner

Kies de partner die het beste aansluit op uw wensen én behoeften.

Heeft u vragen?

Deze hebben we alvast beantwoord

Letterlijk betekent incasso ‘het innen van een openstaande vordering’ of ‘het innen van geld’. Incasso heeft in Nederland verschillende vormen. Zo bestaan er automatische of eenmalige incasso’s. Deze zijn vaak bedoeld om een betaling te doen. Een incasso door een incassobureau heeft echter een andere lading: deze worden pas gedaan wanneer iemand in de schulden zit.

Een incasso is vaak handig voor zowel inners als betalers. Bij een incasso geeft de rekeninghouder namelijk toestemming voor een betaling. Vervolgens worden er één of meerdere betalingen van uw rekening geschreven. Hierdoor worden te late betalingen voorkomen. Voor de betalers kosten incasso’s weinig moeite en voor inners is het een manier om vrijwel zeker te zijn van een betaling.

Een van de meest bekende doorlopende machtigingen is die van je mobiele abonnement. Vaak schrijven telefoonbedrijven automatisch een maandelijks bedrag van je rekening. Dit is een automatisch incasso. Bij een eenmalige incasso's gaat het om een eenmalige betaling en is dus niet doorlopend.

SEPA staat voor Single Euro Payments Area. Deze incasso’s via SEPA worden vooral gebruikt door banken binnen Europa. SEPA maakt het mogelijk om binnen Europa op dezelfde manier te kunnen betalen.

Elke ondernemer krijgt er helaas weleens mee te maken: niet betalende klanten. Soms willen klanten niet betalen, soms kunnen ze het simpelweg niet. Wat de reden ook is, voor een ondernemer is het erg vervelend. In zo’n situatie is vaak de eerste stap op een aanmaning te sturen. Wanneer meerdere aanmaning geen oplossing blijken te zijn is het tijd om een incassobureau in te schakelen. Zij nemen dan het innen van de vordering van u over. Vaak leidt dit tot snel resultaat.

Incassokosten worden berekend uit de kosten die nodig zijn om een vordering te incasseren. Dit zijn dus zowel de buitengerechtelijke- als de gerechtelijke kosten. Bij gerechtelijke kosten moet u vooral denken aan bijvoorbeeld griffiegelden en rolgelden.

Over het algemeen is een incassoprocedure op te delen in 4 fasen: de pre-incassofase, de incassofase, de gerechtelijke fase en de executiefase. Hieronder zullen we de vier fasen verder uitleggen.

De pre-incassofase
Hierin wordt de klant op de hoogte gesteld van de betalingsachterstand en wordt vriendelijk verzocht tot betaling over te gaan. Dit gebeurt met behulp van een WIK-brief.

De incassofase
Hierin wordt de vordering op minnelijke wijze geïncasseerd. In deze fase gaan ze ook samen met u kijken naar hoe uw kansen liggen. In geval van lage kansen kunnen de juristen inhoudelijke verweren voeren.

De gerechtelijke fase
In deze fase komt u alleen terecht wanneer de debiteur nog niet tot betaling is overgegaan. De vordering wordt dan aan de rechtbank voorgelegd. De executiefase Deze laatste fase bestaat uit het uitvoeren van het gegeven vonnis. Vaak bestaat dit vonnis uit beslaglegging op bijvoorbeeld het inkomen, roerende zaken, panden en tegoeden.

Een incassobureau in omgeving AlkmaarResultaat met een incassobureau

Bent u in de omgeving van Alkmaar werkzaam als ondernemer? En heeft u last van klanten die niet aan hun betalingsverplichting voldoen? Dan is de oplossing voor u simpel! Namelijk een incassobureau! Via Incassobureaugezocht.nl kan u uw specifieke situatie beschrijven. Vervolgens wordt u door ons handige algoritme gekoppeld aan de 4 beste incassobureaus voor uw specifieke eisen. Deze offertes zijn vrijblijvend te vergelijken, waardoor u de beste kan kiezen om contact mee op te nemen en uiteindelijk in te schakelen om een incassotraject te starten tegen uw wanbetaler.

Wat doet een incassobureau?

Een incassobureau is gespecialiseerd in het starten en afronden van een incassotraject om uw openstaande facturen door de debiteur te laten betalen. Uw taken worden dus uit handen genomen door een professional, waardoor u zich kan focussen op andere werkzaamheden. Een incassobureau belt, mailt of stuurt een brief naar de wanbetaler om aan te geven dat de openstaande rekeningen betaald dienen te worden. Vaak schrikken wanbetalers van het feit dat er een incassobureau is ingeschakeld en gaan daarom snel over tot betalen.

Incassobureaus werken transparant en houden u op de hoogte van de stand van zaken. Als ondernemer is het fijn dat u uw handen vrij heeft van dit soort zaken, maar toch op de hoogte wordt gehouden. Daarbij zorgt een incassobureau dat de relatie met de debiteur niet onnodig verslechterd, zodat er nog steeds de mogelijkheid is om in de toekomst zaken te doen met de persoon in kwestie.

No cure no pay incassobureau inschakelen

Het kan voorkomen dat een incassobureau niet succesvol een vordering kan innen. Er zijn dan echter wel kosten gemaakt door het incassobureau. Door een no cure no pay incassobureau in te schakelen in de omgeving van Alkmaar bent u verzekerd dat u geen kosten voor eigen rekening heeft. Indien een incassotraject is mislukt worden er geen kosten in rekening gebracht. Vul vrijblijvend het online formulier in op Incassobureaugezocht.nl om uw ideale incassobureau in te schakelen in regio Alkmaar, die tevens aan een no cure no pay regeling doet.

Wij zijn bereikbaar van

9:00 - 17:00

Aangesloten incassobureaus: